Fecioarele de Alex Michaelides

Fecioarele de Alex Michaelides
Pret: 49 Lei – 31 Lei
Comanda online pe bookzone

Un nou thriller care te va ține cu sufletul la gură de la Alex Michaelides, autorul bestsellerului Pacienta Tăcută. O poveste fascinantă în care crima, psihologia și mitologia greacă se împletesc.

Rezumat Fecioarele – Alex Michaelides

Ce legătură poate avea un profesor de tragedie greacă de la Universitatea Cambridge cu uciderea unor studente care fac parte din gruparea secretă Fecioarele? În spatele zidurilor încărcate de tradiție ale universității se ascund secrete sinistre.

Carismaticul Edward Focsa este respectat de colegi și studenți și adorat de studentele din gruparea Fecioarelor, dar, pentru Mariana Andros, el este doar un ucigaș.

Un terapeut de grup cu experiență și fostă studentă a aceleiași universități, Mariana începe să îl suspecteze pe Focsa atunci când una dintre membrele grupării Fecioarelor, prietenă a nepoatei sale Zoe, este găsită moartă. Deși Focsa are un alibi care îl exonerează în fața autorităților, Mariana este convinsă că acesta este criminalul căutat. Treptat, această convingere se transformă într-o obsesie care amenință să-i distrugă viața, însă Andros nu poate renunța la suspiciunile care o consumă.

Tensiunea crește atunci când este descoperit un nou trup, iar mitul călătoriei fecioarei Persefona în lumea de dincolo pare să fie cheia întregului mister.

Și destinul Marianei Andros este marcat de tragedie, iar drama ei interioară, provocată de moartea soțului în Grecia, îi influențează perspectiva asupra crimelor și a presupusului criminal. Putem avea încredere în intuiția sa? Nimic nu este clar în acest roman a cărui atmosferă învăluie totul într-o ceață densă.

„Pentru mine, a fost una dintre cele mai așteptate lansări din acest an și mă bucur că nu m-a dezamăgit. Pur și simplu am inhalat-o. Alex Michaelides este maestrul capitolelor scurte, chiar înțelege cum îi poate convinge pe cititori să spună încă un capitol și merg la culcare, iar apoi întreaga poveste se termină cât ai clipi – conținutul și ritmul m-au captivat într-o asemenea măsură încât nici nu am observat. Mi-a plăcut mitologia greacă și poezia, mi-a plăcut atmosfera demodată a universității, mi-a plăcut cum toate aceste elemente împreună au creat o carte învăluită în mister.” – Jessica, Goodreads Review

Format 130×200
Număr pagini 384
Editura Litera
Autor Alex Michaelides
Anul publicării 2021
ISBN 9786063375415

Pret: 49 Lei – 31 Lei
Comanda online pe bookzone